Theaterstuk ‘Zomaar een straat’

Theaterstuk Zomaar een straat, gaat over, het niet hebben van, het missen van, het wel hebben van, het te weinig hebben van.  Over het doorgeven van verhalen, van generatie op generatie. Over het hebben van  verhaal, het dragen van je verhaal en daarover durven spreken. 

Armoede: 1 op de 7 Nederlanders schaamt zich over zijn financiële situatie en natuurlijk gaat dat ook ons, het Rotterdams Wijktheater, aan het hart. Het gaat immers over de maatschappij waarin we leven. Regisseurs Stefan van Hees en Liselot van de Geer zijn gestart met een langlopend project met de titel Zwart Zaad, waarin zij het thema armoede van diverse kanten gaan onderzoeken en belichten. De komende seizoenen zullen er voorstellingen gemaakt worden die zich richten op verschillende specifieke doelgroepen.

De voorstelling, Zomaar een Straat, wordt een soort eerste kennismaking met het armoedevraagstuk. De theatergroep bestaat uit ervaringsdeskundigen die ons leren hoe het is om te moeten leven onder de armoedegrens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.